Valentine-choco

Nu är det den tiden i Japan igen, då alla tjejer köper/gör choklad till någon de älskar/vänner/någon de vill tacka.
Det är årstiden för färgen rosa, fluffiga saker och hjärtformer.
(Det är helt galet att gå i större affärer just nu. Jag är inte den tjejen som älskar rosa och fluff, men man blir hjärntvättad.)
 
Imorgon är det Valentine's day, alla hjärtans dag.
Som jag även bloggade om förra året, då jag testade på att göra choklad till vänner, grannar och lärare.
 
Nu är ju dock Masayuki ute och reser, så tyvärr kan jag inte träffa honom och ge honom choklad imorgon; jag gjorde det i förskott förra veckan i stället.
Jag bestämde mig för att göra den bästa chokladen någonsin, och jag tror jag lyckades ganska bra!
Chokladkakor är nämligen något jag relativt ofta bakar, så jag ville göra det mer speciellt eftersom det ändå bara är Valentine en gång om året.
 
Det blev brownie-muffins med tre typer av choklad och praliner med brandysmak.
För muffinsen började jag med en standardsmet, och la sedan till kanel, 150 g finhackad mjölkchoklad och sedan tryckte jag ner lite större bitar av mörk och vit choklad i mitten innan gräddning. De blev riktigt maffiga och goda!
Pralinerna gjorde jag som tryfflar, men med lite mindre grädde så att de skulle bli fasta.
 
Muffins!

Muffins+praliner
 
 Inslaget, med handgjort kort! 
... Jag är typen som går "all out" när jag väl börjar med vissa projekt
 

Och vad var det jag sa? Man blir hjärntvättad. Hjärtan på muffinsen, rosa låda, kort... Jag köpte till och med extra rosa fluff att ha i påsen.
Men kul var det ^-^
 

Kommentarer:

1 Lisbeth:

Så sött o fint!

Svar: Tack ^-^
kazes.blogg.se

Kommentera här: